torsdag 12 april 2012

Flädermousse

Att få till en bra flädermousse utan gelatin är en lite konst... Ha provat mig fram på olika recept och fastnade för detta. Moussen ska användas i min systers bröllopstårta

Flädermoussen
Ca 2 msk gelèsocker
3 st äggulor
1 dl strösocker
0,5 st vaniljstång,utskrapad
0,5 dl flädersaft, koncentrerad
1 dl vispgrädde
2 dl créam fraiche  ½ citron

Tillagning

1. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.
2. Koka upp flädersaften i en liten kastrull och rör ner gelèsockret.
3. Vispa grädden. Blanda ägg- och sockerskummet med crème fraiche.
4. Rör i ägg- och sockerskummet i kastrullen vispa noga så att det inte klumpar sig. Blanda ner rivet citronskal och den vispade grädden.
5. Ställ moussen svalt att stelna 4-5 timmar eller över natten.

1 kommentar:

  1. Vad för mousse/kräm/sylt/fyllning skulle du använda till en tvålagerstårta med flädermousse på ena lagret? Jag är inte så bra på sånt här med smakkombinationer... xD

    SvaraRadera